Generelt

Avreise fra 3 destinasjoner:

Venezia 5 netter – 6 dager

Ljubljana 3 netter- 4 dager

Zagreb 1 natt- 2 dager

Priser fra 3500,- kr

 

Dag 1- Mandag Venezia- Postojna-Bled

Vår Engelsktalende guide venter på oss ved møtepunktet, Piazzale Roma i Venezia.

Kl 09:00 går vi om bord i en minibuss, og vår reise gjennom Slovenia og Kroatia begynner. På kjøreturen inn til Slovenia passerer vi vakre utsiktspunkt og vårt første stopp vil være Postojna grotte. En av de mest kjente attraksjonene i Slovenia, og en av de største karst dannelsene i verden. Som den eneste grotten i verden med tog, kan turistene oppleve den 21 km lange undergrunns grotten og historien på en behagelig måte.  Lunsj blir servert når vi er ferdig og ettermiddag ankommer vi magiske Bled.

 

Med sin naturlige skjønnhet rangeres Bled som en av de vakreste alpin resortene i verden, kjent for sitt milde og helbredende klima. Med termisk innsjø kan besøkende gli langs den blå-grønne overflaten med den tradisjonelle Plenta båten, til den lille Øyen lokalisert midt på innsjøen. Her besøker vi den ikoniske kirken fra 1500 tallet.

Overnatting: 4* Hotell i Bled.

Måltider inkludert: Lunsj

 

Dag 2- Tirsdag-  Innsjø Bled- Bohinj Julian Alpene.

Utforsk Slovenias fjellregion på reisen mot innsjø Bohinj hvor vi skal besøke den attraktive 700 år gamle kirken St.John the Baptist. Kirken er omringet av innsjø Bohinj, i motsetning til Bled innsjøen vil du se høy skog og kjenne ro i luften.

Vi tar en taubane til toppen av Vogel fjellet hvor vi kan nyte utsikten over innsjøen og Julian alpene og det høyeste punktet i Slovenia, Mt.Triglav stigende opp i bakgrunnen. Denne ettermiddagen får vi servert en tradisjonell Slovensk lunsj på en av de lokale restaurantene før vi returnerer tilbake til hotellet vårt i Bled.

Overnatting: 4* Hotell i Bled.

Måltider inkludert: Frokost,lunsj.

 

Dag 3- Onsdag- Bled-Ljubljana-Zagreb.

Etter frokost på hotellet møter vi vår Engelsktalende guide i lobbyen kl 09:00. Vi kjører til hovedstaden i Slovenia, Ljubljana. Her får vi en guidet omvisning i gamlebyen.

( For gjester som kommer om bord denne dagen, vil møtepunktet være i sentrum av Ljubljana: Mesni Trg kl 10:30)

Ljubljana, med sine 5000 år lange historie, bevarte Romerske slott, barokk fasader og dekorative portaler fra. Andre betydelige steder i byen er blant annet den pittoreske broen som krysser elven i Ljubljana som vi skal gå over. Etter litt avslapping i Ljubljana får vi servert lunsj på en lokal restaurant. Ettermiddag er satt til avreise mot Zagreb hvor vi ankommer sen ettermiddag.

Overnatting: 4* Hotell i Zagreb.

Måltider inkludert: Frokost, lunsj.

 

Dag 4- Torsdag- Zagreb

Etter frokost får vi en omvisning av byen Zagreb. Vi besøker blant annet det historiske sentrum, St. Mark kirken, katedralen, det Kroatiske Nasjonalteateret og universitetet. Tilbake til middelalderen bestod Zagreb av to byer, Kaptol og Gradec. Arkitekturen, parkene og fontenene minner om Ungarsk og Østerriksk imperium. I Zagreb vil du oppleve barokk atmosfære, gate marked og diverse shopping muligheter. Zagreb er en by med grønne parker og med mange muligheter for spaserturer. Lunsj blir servert og vi får prøvd den tradisjonelle Zagorje retten før du vil få egentid til å utforske byen på egenhånd.

Overnatting: 4 * Hotell i Zagreb

Måltider inkludert: Frokost, lunsj.

 

Dag 5- Fredag- Plitvice Nasjonalpark- Zadar.

Etter frokost på hotellet vårt, settes kursen mot Plitvice Nasjonalpark.

( For de som ankommer i dag vil møtepunktet være på hotellet kl 08:00)

Ca. kl 10:30 ankommer vi Plitvice hvor vi starter omvisningen, Plitvice er Kroatia`s første bidrag til UNESCO World Heritage List i 1979. Som en av Europas vakreste natur parker lokalisert fjellregionen Lika, med totalt 16 innsjøer fordelt mellom vannfall og grønn vegetasjon. Etter vi har utforsket parken får vi servert en tradisjonell lunsj i Lika med lokale spesialiteter, før vi reiser videre til Zadar hvor vi skal overnatte denne dagen.

Overnatting: 4* Hotell i Zadar.

Måltider inkludert: Frokost, lunsj.

 

Dag 6- Zadar- Krka Nasjonalpark- Split

Denne dagen starter med en guidet omvisning i Zadar, med Romerske forum fra det første århundre, St. Donat kirken, katedral og flott arkitektur. Til tross for en turbulent historie har Zadar klart å bevare arven og kunsten bak de beskyttende bymurene. Etter litt avslapping og lunsj fortsetter vi videre til Krka Nasjonalpark. Den syvende Nasjonalparken i Kroatia. Ved ankomst vil du møte spektakulære vannfall, rik vegetasjon og rikt dyreliv.  På grunn av strenge lover er alt bevart i original tilstand. Vi besøker Ethno landsbygden og gamle møller, den første utgaven av vaskemaskin og elektrisitet.

Vi ankommer Split ca kl 18:00 hvor vi går om bord på cruiset hvor vi møter mannskapet og våre medpassasjerer.

Måltider inkludert: Frokost, lunsj.