Generelt

Har du lyst å oppleve litt i løpet av ditt opphold i Kroatia, være bosatt på land med ønsker å nyte sjølivet samtidig.

Kroatiaturer tilbyr fra 1-4 dagers turer med seilbåt.

Kornati nasjonalpark er en seilers drøm. Blant 89 øyer finner du turkis vann, hemmelige viker og gourmetrestauranter som tilbereder mat uten vann og strøm.  

 

DAGSTUR FOR 2- 9 personer

Pris:

April, mai, juni, september, oktober fra: 1500,00 kr

Juli, august fra: 1900,-  kr

 

PRIS INKLUDERER: Båt, inngangsbillett til Telascica Nasjonal Park, skipper, drivstoff, snorkling utstyr, fiskeutstyr, forsikring, mva
Prisen ekskluderer: mat og drikke, tips

Varighet: 9 timer
Minimum antall personer: 2

Maks antall personer: 7
Valgfritt: Stopp for lunsj på lokal restaurant.

Start: kl 09:00

 

På denne dagsturen får du oppleve Telašćica Nasjonal Park.

 

Telašćica-bukta ligger på den sørøstlige delen av øya Dugi otok. Det er den største og best beskyttede naturlige havnen på den østlige kysten av Adriaterhavet. Det er fem øyer i bukten, hvorav det mest ekstraordinære er øya Taljurić som faktisk er en liten steinplate. Området florerer med rikdom av flora og fauna. Innenfor parken ligger et esel reservat. Innsjøen “Mir” ligger i den sørvestlige delen av parken. Vannet i sjøen er salt på grunn av de underjordiske kanalene som er forbundet med havet. Arkeologiske utgravninger gjort i området indikerer at stedet var bebodd fra de tidligste tidsperioder.
Avreise fra Zadar om morgenen. Cruising mot den sørlige delen av Dugi Otok Island hvor havet omfavner Telašćica. Bruk seilingstiden til å slappe av mens du leser boken, soler deg eller bare nyter det pittoreske middelhavslandskap. Ved ankomst til naturparken får du litt fritid til bading og snorkling. Ta en tur og vær ikke redd for eslene. De er til tider bestemte, men snille, spesielt hvis du gir dem en godbit. Turen fortsetter med kort sightseeing av saltsjøen Mir. Etterpå går båten mot Zadar og stopper for en kort svømmetur i en bortgjemt bukt. På vei tilbake til Zadar vil skipperen vise deg det grunnleggende om seiling.

 

Zadar

Zadar  Byen Zadar ligger i den sentrale delen av det kroatiske Adriaterhavet mellom Split og Rijeka. Her kan du kombinere en by- og badeferie i sjarmerende omgivelser. Byen består av gammel og en ny del, hvor den gamle delen er bilfri og ligger ute på en halvøy som er forbundet til den nye delen med Les mer