Seilbåt

Seilbåt i Zadar

 

 

Med så mange alternativer som Zadar-regionen tilbyr, har det vist seg å være det beste området for seiling i Kroatia, og derfor er det ikke en overraskelse at i dag er en tredjedel av den nautiske turismen i Kroatia realisert her, valget av 3 naturparker og 5 nasjonalparker som ligger i nærheten er det garantert at du vill ha en uforglemmelig ferie.

Nå tilbyr Kroatiaturer seilferie i Kroatia, med egen skipper eller om du ønsker å leie seilbåt og seile selv.

Kroatiaturer har 58 forskjellige seilende og motoriserte båter til utleie i forskjellige størrelse og modeller og prisklasser.

Enkel og rask bestilling.
Profesjonell og behjelpelig mannskap.
Utstyrt og vedlikeholdte båter.
Gratis GSM kontakt med teknisk support/base.

 

Ta kontakt for et uforpliktende tilbud i dag!

 

Fakta:

Med sin ideelle sentrale beliggenhet ved Adriaterhavskysten, er Zadar sentrum av Nord-Dalmatia. Den representerer det administrative, økonomiske, kulturelle og politiske sentrum i regionen og teller rundt 75.000 innbyggere. På grunn av sin turbulente historie, rik kulturarv og naturlige skjønnheter som omgir byen, er det blitt en av de viktigste turistmålene i landet.
Tallrike kirker og monumenter fra ulike historiske perioder og arkitektoniske stilarter, fra romertiden gjennom middelalderen til moderne arkitektur, gjør verdifulle kulturarv av byen. Rundt 70 av dem ligger i den historiske gamlebyen, og totalt antall inkluderer over 600 kulturminner i byens umiddelbare og bredere omgivelser.

Bortsett fra kulturminner, vil Zadar glede alle besøkende med sin atmosfære og en rekke arrangementer som gjør den til en av de mest interessante byene i Kroatia hvor du kan tilbringe ferien. Konserter, museer, festivaler, ulike turistprogrammer og mange aktiviteter som byen tilbyr, vil ikke skuffe selv de mest krevende turister.

Zadars havnefront er det ideelle stedet å slappe av med utsikt over havet og Zadar-skjærgården, og i løpet av turene finner du også moderne kreative arbeider som verdens første «Sjø orgel» og «Hilsen til solen» som representerer en uforglemmelig opplevelse for sansene dine gjennom tone i rytmen til bølgene.
Hele Zadar-regionen er et ekte nautisk paradis som strekker seg fra grensen til Kornati i sør til Kvarner-øyene i nord. Den består av 24 store og ca 300 mindre øyer og rev og havner.

Hvis du ikke har din egen båt, er det å leie en seilbåt en interessant løsning hvis du vil besøke alle disse skjønnhetene på best mulig måte.
Med så mange alternativer som Zadar-regionen tilbyr, har det vist seg å være det beste området for seiling i Kroatia, og derfor er det ikke overraskende at i dag er en tredjedel av den nautiske turismen i Kroatia realisert her. Tallrike marinaer tilbyr all nødvendig infrastruktur, og det finnes en rekke seilbåter og motorbåter til leie.
Det spiller ingen rolle hvordan du bestemmer deg for å utforske Zadar og dens omgivelser, i et hvilket som helst alternativ du ikke kan ta feil beslutning. Valget av tre naturparker og fem nasjonalparker som ligger i nærheten garanterer at du vil tilbringe en uforglemmelig ferie og oppdage enda mer enn du noen gang hadde forventet.

 

Seiling rundt Kornati Øyene

Kornati øygruppen ligger sentralt i Dalmatia ca 15 NM sør for Zadar, og det er en av de vakreste fenomener i den kroatiske kysten. Øygruppen består av ca 150 øyer, holmer og skjær som dekker 320km2 av havflaten, og de er den tetteste og mest innrykket gruppe av øyene i hele Adriaterhavet.
Den vakreste måten å besøke Kornati er til sjøs, enten du eier en båt eller du foretrekker å leie en seilbåt i Kroatia.
På grunn av ekstraordinære skjønnheten i landskapet, forreven kyst og rik flora og fauna, ble de fleste av øygruppen erklært en nasjonalpark i 1980.

I dag er det 89 beskyttede øyene, med et samlet areal på bare en fjerdedel av hele området av den nasjonale park og resten er det omkringliggende maritime området.

Hele skjærgården er en av de mest attraktive stedene for seiling, og det er et paradis for nautiske entusiaster og båtfolk som liker denne forskningen øde øyer og hav passasjer, utsikt fra klippene mot det åpne havet og å svømme i de krystallklare idylliske buktene.
I parken er det en restaurant som tilbyr alle nødvendige tjenester til besøkende, veiledning, tjenester og informasjonspunkter.

I tillegg til seiling Kornati øyene er det interessant å praktisere andre ulike aktiviteter som snorkling eller dykking eller tur på en av de åtte merkede turstier som tilbyr uforglemmelig utsikt, observere den rike flora og fauna, eller bare bade og nyte vakre strender som denne øygruppen tilbyr. Etter utforsking av området og ulike aktiviteter, er det vel verd å prøve noen av gode lokale spesialitetene, spesielt fordi fisken som blir servert i restauranter her er som oftest fanget i løpet av samme dag som den serveres fra området.