Ugljan

Ugljan

Ting å gjøre - generelt

Ugljan den grønne øya.

Ugljan er den nærmeste øya i Zadar-skjærgården, mellom Ugljan og byen Zadar er det kun delt med en kilometer lang kanal, og den er forbundet med mange båt linjer. Det kalles også den grønne øya, dekket av tett busk, furutrær, oliventrær og fiken samt vingårder og annen middelhavsvegetasjon som strekker seg på  en overflate på 51,85 km², mens strandlinjen er 74 km lang.

Generasjoner fra øyen driver med sjø, sjøfart og fiske, og har  2000 års tradisjon i olivendyrking med tusenvis av oliventrær som produserer olje av ekstraordinær kvalitet og aroma. På NE-siden av øya er det mange fisker- og turistbyer i naturlige bukter, og de mest berømte er Kukljica, Kali, Preko og Ugljan. Den andre siden av øya er ubebodd og har mange bukter, øyer og rike undersjøiske verden som utfordrer dykkere og rekreasjonsfiskere.

Innsiden av øya har mange stier egnet for lange turer og sykkelturer …

Beundrere av middelhavslandskap kan nyte turer og skape mange uforglemmelige panoramabilder, og det spesielle venetianske fortet i St. Michael (Sv. Mihovil XIII århundre). I dette området finner du romerske ruiner, gamle kroatiske kirker, klostre, arkitektur i stein og mange sommerhus. Stein og sandstrender, krystallklart hav, ulike muligheter for overnatting, unike kulinariske opplevelser er noen av grunnene til å besøke denne øya.

 

Strender:

Mildt middelhavsklima, azurblått hav og mange rulle stein og sandstrender der du kan tilbringe avslappende øyeblikk, noe som gjør øya Ugljan mer og mer attraktiv for sjø elskere.

Den mest populære stranden er sandstrand Jaz, som ligger i Preko landsby, og med alle rettigheter bærer stolt symbolet på blått flagg. Badestranden er ekstremt stort og grunt og egnet for små barn, det er et paradis for svømmere i alle aldre.

 

Land Kroatia
SpråkKroatisk
ValutaKuna
Areal (km2)51,85 km
Villa UD-beach resort

Villa UD-beach resort

Ugljan
Dette Beach resortet ligger i Preko, hjertet av Island Ugljan. Den unike posisjonen med det komplett Mer Info
Villa UD-Beach Resort Deluxe leilighet

Villa UD-Beach Resort Deluxe leilighet

Ugljan
Dette Beach resortet ligger i Preko, hjertet av Island Ugljan. Den unike posisjonen med det komplett Mer Info
Firmatur til Kroatia

Firmatur til Kroatia

Ugljan, Biograd, Zadar, Bol på øya Brac, Supetar på øya Brac
Å reise på tur sammen er en viktig sosial aktivitet for et firma, enten det er for kurs eller teambu Mer Info